Stay Together

Stay Together is onze eigen entertainment game. Stay Together is een arcade spel voor alle leeftijden. Het gaat over de blauwe 'Water Wizard' en zijn gezelschap wat bestaat uit oranje 'blobjes'. Deze blobjes reizen door een mysterieus land om 'the evil Red Wizard' en zijn 'Birds of Prey' te verslaan.

Aan de speler de taak om de blobjes in leven te houden met zijn magische krachten tijdens de gevaarlijke tocht om de Red Wizard te verslaan. Genees blobjes met waterkrachten, ontwijk gevaren met aardekrachten, of gebruik vuurkrachten om vijanden te vernietigen. Aan het einde van elke wereld wacht een sterke eindbaas... Ook kan de speler in-game items verdienen, om zo de blobs sterker, effici├źnter en unieker te maken.

Unieke gameplay

Stay Together is ontworpen met het idee dat het spel herkenbaar moet zijn om spelers niet te vervreemden, maar tegelijkertijd ook unieke mechanieken moet toevoegen om spelers geïnteresseerd te maken en houden. Het spel is gedurende zijn ontwikkeling regelmatig getest op de eindgebruiker met veel positieve feedback.

Het spel is een zogenaamde 'flow' game, waarbij de speler ontspannen zijn beestjes door de levels kan leiden, met af en toe een wat meer intensief moment. Het spel is vrij vergevingsgezind dus iedereen kan het spelen. Hetgeen het spel in eerste opzicht meer casual maakt.

Toch wilden wij met Stay Together ook de meer geoefende spelers bedienen, daarom zitten er verschillende moeilijkheidstanden in het spel, waarbij het nodig word om het spel goed kennen en tactisch spelen, zonder dat het spel frusterend word en het gevoel van 'flow' verloren gaat.

Release

Stay Together is al een poosje in ontwikkeling maar binnenkort komt het spel dan toch echt uit! De release date staat nu op begin April 2017! dus houd de App-store en Play-store in de gaten!

  • Omschrijving: Eigen game project
  • Platform: Android en iOS
  • Release datum: April 2017
  • Website: www.skyburngames.com/StayTogether