Risk Factory

Cool Flix is een fictief social media platform, welke intern als internetveiligheid scenario draait op de Risk Factory Twente. In dit scenario staat bewustwording van de gevaren van het internet centraal. Welke gegevens vul je allemaal in op websites en met wie word je online vrienden? Zijn deze vrienden wel echt wie ze zeggen dat ze zijn? De Cool Flix applicatie is zo ontworpen, dat kinderen op een interactieve, indrukwekkende, maar veilige manier ontdekken wat de gevaren van het internet kunnen zijn.

Wat is Coolflix

Coolflix is een applicatie die lokaal draait op 8 pc's waar de doelgroep -scholieren in de eerste of tweede klas- op inlogt. De begeleider van de groep staat voor het grote scherm vooraan in de klas.

De doelgroep doorloopt 2 scenario's waarbij tussentijds de aandacht naar het grote scherm word getrokken waarop de begeleider bepaalde data van de groep kan laten zien om in te springen op de besproken onderwerpen.

Scenario 1

Het eerste scenario gaat over de bewustwording dat niet iedereen is wie hij/zij beweerd te zijn. De spelers krijgen vriendschapsverzoeken van schijnbare leuke personen, maar komen naderhand middels indrukwekkende video's erachter dat deze personen toch anders zijn. Ook hebben we een aantal video's laten inspreken door een politie agent voor meer autoriteit.

Scenario 2

Dit tweede scenario gaat over cyberpesten, een zeer relevant onderwerp dat helaas nog te vaak voorkomt. De doelgroep krijgt video's te zien van een meisje dat word 'geplaagd' op het randje van 'grappig' en pesten. De doelgroep heeft invloed op de verloop van het verhaal door te kiezen of ze de video verder delen of dat ze aan de bel trekken. Aan de hand van de gemaakte keuzes ontvouwd het verhaal zich en leert de doelgroep wat de gevolgen kunnen zijn van cyberpesten.

  • Omschrijving: Serious Game m.b.t. Internetveiligheid
  • Opdrachtgever: Veiligheidsregio Twente